Hétfőn ülésezik ismét Dunaharaszti képviselő-testülete

//Berényi Attila
kepviselo-testulet-elozetes_dho_20211128

Képviselő-testületi ülés Dunaharasztin. fotó: dho

A város költségvetéséről több napirendi pont is szól, sőt a jövő és büdzséje is szóba kerülhet a képviselő-testület ülésén.

Az előzetes napirend 10 előterjesztést tartalmaz, ám az újabb kormányzati intézkedések miatt előfordulhat, hogy ennél több lesz. Hiszen a legutóbbi ülésén (2021.október 26., a beszámolót itt olvashatja el) fogadta el a testület a jövő évi adórendeletet. Azóta azonban egy kormánydöntés megtiltotta a helyi közterhek megváltoztatását az önkormányzatoknak, így várhatóan ismét foglalkoznak majd ezzel a témával a város képviselői.

Az idén sem emelhetik a helyi adókat az önkormányzatok

A napirend szerint szó lesz az ez évi költségvetési rendelet módosításáról és értékelik a büdzsé első háromnegyed éves végrehajtását is. Meghatározzák majd a 2022. évi belső ellenőrzési ütemtervet, és változtatnak a Dunaharaszti Református Egyházközség idei támogatásán is. A MÁV-Alsó egyik telektömbjéről is szó lesz, valamint kisajátíthatnak egy helyi közútként megjelölt területet. Megváltozhat az idei közbeszerzési ütemterv is. Beszámolót hallgat meg a testület a folyamatban lévő peres ügyekről és eredményt hirdetnek a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat vezetői posztjára kiírt pályázatban is.

A képviselő testület ülése 2021.11.29.-én 14.00 órakor kezdődik a Városháza dísztermében. A döntésekről portálunk, szokás szerint részletes beszámolót közöl.

(dho)