A dunaharaszti önkormányzat foglalkoztatottjainak is kötelező az oltás

//Berényi Attila
Még a múlt hét végén született meg az a kormányrendelet amely értelmében a munkáltatók kötelezővé tehetik dolgozóik részére a koronavírus elleni oltások felvételét. Az önkormányzati cégek és intézmények esetében a polgármesterek döntenek. Dunaharasztin megszületett a határozat.

Dunaharaszti honlapján jelent meg a közlemény, amely szerint dr. Szalay László polgármester:

„elrendelte a koronavírus elleni oltás felvételét az Önkormányzat intézményeiben foglalkoztatottak körében azok számára, akik még nem oltatták be magukat. Az első dózis felvételének határideje december 20. napja, kivételt csak azok képeznek, akik számára ellenjavallt az oltás, és ezt orvosi igazolással támasztják alá.”

A városvezető hangsúlyozta, hogy az önkormányzati intézményekben – különösen az óvodákban, bölcsődékben, a gyermekjóléti szolgálatnál, a szociális gondozásban, a polgármesteri hivatalban – nagyon szoros a kapcsolat a gyermekekkel, szülőkkel, illetve az idős gondozottakkal, a hivatalban pedig az ügyfélforgalom erős. Ezen intézmények működtetése alapvető fontosságú. Ennél is fontosabb viszont az egészség megóvása egyrészt a munkavállalók körében, másrészt mindazoknál, akik az intézményeket felkeresik, vagy a szolgáltatásokat igénybe veszik.

Életbe léptek a járvány elleni új szigorítások

Az állami alkalmazottaknak is kötelező felvenni az oltást. A döntést az egyre romló járványadatok teszik indokolttá.

(dunaharaszti.hu)