Költségvetés, közbeszerzés, vezetői posztok – ülésezett Dunaharaszti képviselő-testülete

//Berényi Attila
testuleti-ules-dunaharaszti02_dho_20210927

Szavaznak a képviselők. fotó: dho

A nyári szünet utáni első rendes ülését tartotta meg Dunaharaszti legfőbb döntéshozó szerve. A sürgősségi indítványokkal együtt 12 napirendi pontot tárgyaltak meg.

Elsőként az előző ülés óta eltelt időszak munkájáról számolt be dr. Szalay László polgármester. E szerint közel 300 ovis gyermek (Szivárvány óvoda, Százszorszép tagóvoda) fogorvosi szűrését végezte el szeptember hónapban Dr. Kopcsányi Veronika a város megbízásából. A program folytatódik. A Hunyadi János Általános Iskola Földvári utcai melegítőkonyhájának kazánja elavult, ezt cserélni kell, ami a fűtési szezon kezdetéig megtörténik. A Művelődési ház kazánjai helyett is újak kerülnek be. A Gyermekorvosi rendelő tetőfelújítására benyújtott pályázaton közel 7 millió forintos támogatást nyert a város. Most szerződnek a kivitelezővel. Erről itt írtunk korábban. A Hétszínvirág óvodában megszüntették a beázást, a nyomait kijavították, és ki is festettek. A Szivárvány óvoda homlokzata megújul. A Napsugár óvodában a háztartási melegvízhálózat egy részét újították meg. Megkezdődött a Területi Gondozási Központ új épületének átalakítása – erről itt olvashat részletesen. A Bezerédi sportpark engedélyeztetési terveit elfogadták, most a kiviteli terveket készítik el. A Hunyadi János Általános iskola tervezett tornacsarnokának építési engedélye megérkezett. Megkezdődött a zebrák kiépítése a Rákóczi utcában az iskolánál, a Határ út és a Knézich utca kereszteződésében, a Mindszenty és az Arany János utca találkozásánál, valamint a Deák és az Eötvös illetve a Deák és a Jókai utca kereszteződésében. Ütemterv szerint halad a Némedi út fejlesztése. Folyamatban van a Ligeti templomkert kiépítése. Eredetileg október vége volt a befejezési dátum, de a tervek hibái miatt némi csúszással számolnak. A polgármesteri beszámolót a testület elfogadta.

A DH Főúti Projekt Kft. valamint a DV Dunaharaszti Vagyongazdálkodási Kft. felügyelőbizottsági ügyrendjét is elfogadták a képviselők.

Két szervezet kezdeményezte a Helyi Építési Szabályzat módosítását. A Dunaharaszti Evangélikus Egyházközség a Damjanich utcai templom épületét kívánja új bejárattal bővíteni, ehhez azonban szükségül volt a szabályzat megváltoztatására. A Cooptech Kft. csarnoképületét bővítené, így annak kiemelt fejlesztési területté kell válnia. A testület egy ellenszavazat ellenében elfogadta az erről szóló előterjesztéseket.

Megszavazták a 2021. évi költségvetés első féléves végrehajtásáról szóló tájékoztatót, valamint az időszakos változásokat átvezetve elfogadták az idei büdzsé módosítását is.

A közbeszerzési ütemterv is változott. E szerint 2 éves időtartamra a földgáz és 3 évre a villamos energia beszerzésére is közbeszerzést ír ki a város. Ezt majd a közintézmények használják el. A fedezetet az adott évek költségvetésében biztosítják majd.

Dunaharaszti Képviselő-testülete jóváhagyta a 2022-2036. évi módosított Víziközmű Gördülő Fejlesztési Tervet is. Módosították a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központtal kötött vagyonkezelési szerződést is.

Némi vita után (7 igen és 5 tartózkodás mellett) elfogadta a testület a MÁV Alsón található egyik ingatlan megvásárlását. Ebből a telekből utca lesz, amely a Levendula és a Pitypang utcát köti majd össze. Knapp Tibor a terület képviselője az értékbecslés megbízhatóságát vonta kétségbe. Janák Farkas az eljárást lefolytató DV Kft. ügyvezetője elmondta, hogy a becslés hiteles és pontos. A 200 négyzetméteres telek vételi ára 800.000 Ft lesz.

Az önkormányzat pályázatot írt ki a Dunaharaszti Család- és Gyermekjóléti Szolgálat intézményvezetőjének posztjára. Elbírálta a testület a bölcsődevezetői álláspályázatra beérkezett jelentkezéseket. Eredetileg két pályázat érkezett, de az egyik pályázó visszavonta azt. Az Oktatási, Művelődési és Sport Bizottság valamint Szociális és Egészségügyi Bizottság támogatásáról biztosította a jelöltet. Így a Városi Bölcsőde vezetésével 2021. október 1-től az Önkormányzat Pecznik Gabriellát bízta meg, 5 évre.

Mivel a Pénzügyi bizottság egyik külsős tagja lemondott a helyéről, így módosítani kellett a Szervezeti és Működési Szabályzatot. A grémium 8 fővel folytatja a munkáját. A képviselő-testület ellenszavazat nélkül elfogadta a Dunaharaszti Területi Gondozási Központ 2020. évben végzett munkájáról szóló beszámolót is.

Dunaharaszti Képviselő-testülete legközelebb rendes ülést október 25-én tart majd. Alább pedig megnézheti felvételről a mostani ülést, amelyet a KisDunaTV közvetített.

 

(dho)