Ismét összeül Dunaharaszti képviselő-testülete

//Berényi Attila
onkormanyzat-diszterem-uresen-ules_dho_20200928

Dunaharaszti Városháza, díszterem, fotó: dho

A járványhelyzet okozta, 8 hónapos kihagyás után ismét személyesen vesznek részt Dunaharaszti önkormányzati képviselői a várost érintő döntésekben.

A pandémia alatt érvényben lévő intézkedések értelmében a döntéseket egyszemélyben a polgármesterek hozták meg. Így történt ez városunkban is, úgy, hogy a képviselők írásban véleményezhették a kiküldött előterjesztéseket. Most visszaáll a régi rend. 2021. június 28-án, hétfőn, 14 órakor ül össze újra a képviselő-testület, a helyszín pedig a megszokott, a Városháza Díszterme.

Előzetesen 7 napirendi pont szerepel a meghívóban. Így döntés várható a 2021. évi költségvetés módosításáról. A város gazdálkodását érintő előterjesztést már megvitatta a Pénzügyi Bizottság, derült ki dr. Szalay László közösségi oldalán megjelent hírből. A város büdzséje a különböző elvonások ellenére stabil, írta a városvezető.

A képviselők döntést hoznak a Némedi út parkoló- és járdaépítéséről szóló közbeszerzési eljárás eredményéről is. A felújítási tervekről itt írtunk korábban.

Az előterjesztések között szerepel mások mellett a Dunaharaszti Református Egyházközség támogatása, valamint értékelést fogadhatnak majd el az Önkormányzat 2020. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatainak ellátásáról. Szó lesz a városi térfigyelő kamerarendszer működtetéséről is és meghatározzák a képviselő-testület II. félévi üléseinek időpontját is.

(dho)