Ismét veszélyes hulladékok gyűjtése Dunaharasztin

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik / vladimirclar
Ahogy minden évben, így most is megrendezi Dunaharaszti Város Önkormányzata a veszélyes hulladékok gyűjtését.

A kiadott tájékoztató szerint nem kell fizetni a hulladék leadásáért, azaz ingyenes a gyűjtés. A lehetőséggel a dunaharaszti lakosok élhetnek, amelyet lakcímkártyával kell igazolni.

Időpont: 2021. szeptember 4. (szombat) 08.00 – 12.00

Helyszín: Dunaharaszti Városi Sportcsarnok parkoló (Napsugár u 2.)

Amit le lehet adni: gumiabroncsok, savas akkumulátorok, fáradt-olaj, használt étolaj, olajos flakonok, a háztartásokban használt festékek és hígítók, fakonzerváló szerek, korrózióvédő anyagok, háztartási tisztítószerek és vegyszerek, a különböző gyógyszerek, kozmetikumok, száraz- és gombelemek, fotóvegyszerek, higanytartalmú hulladékok (pl. rossz hőmérők, fénycsövek), növényvédőszerek és irtószerek, valamint mindezen anyagok göngyölegei.

Leadhatóak elektronikai berendezések is:

háztartási kisgépek, információs és távközlési berendezések, szórakoztató elektronikai cikkek, elektromos és elektronikai barkácsgépek, szerszámok, ellenőrző-vezérlő és megfigyelő eszközök, rádiótelefon készülékek.

Amit NEM lehet leadni:

nagyméretű ipari hűtők, hűtőládák, lomok (bútor, műanyag tárgyak) építési-bontási anyagok (szigetelőanyagok, palák, építési törmelék).

Mivel az akciót a lakosságnak hirdették meg, így nagy mennyiségű hulladék leadására a helyszínen nincs lehetőség, ezt a lebonyolító céggel kell egyeztetni.

(dunaharaszti.hu)