Óvatos nyitás a dunaharaszti József Attila Művelődési Házban

//Tóth Gábor
A József Attila Művelődési Ház Dunaharasztin. fotó: dho
A járványhelyzet okozta kényszerszünet után újraindul Dunaharaszti civil és kulturális élete is. Természetesen itt is be kall tartani a védelmi szabályokat.

A József Attila Művelődési Házban korábban működő csoportokat, szervezeteket az intézmény már értesítette az újranyitásról, minden szervező a saját ritmusában kezdi újra tevékenységét – mondta el szerkesztőségünknek Galó Anita, közművelődési csoportvezető.

Az előttünk álló hónap legnagyobb rendezvénye a Terembura színtársulat bemutatója lesz. Május 29-én és 30-án (szombat, vasárnap), 19 órától Tasnádi István, Finito című darabját láthatja a közönség. Lényegében ez lesz a felújított színházterem avatása is.

Május 11-étől újra indul a Gyermek fitness a Művelődési házban. Keddenként mozoghatnak itt a kicsik.

Az idősebbeknek is kínál mozgási lehetőséget a Dunaharaszti József Attila Művelődési Ház. A Szeniortánc órák a május 17-i héten folytatódnak a megszokott időben.

A  szintén gyermekeknek szervezett Ringató foglalkozásokat május 19-től, szerdánként rendezik meg.

Május 26-án, szerdán a Magyar Vöröskereszt szervezésében lesz véradás az intézményben. A donorokat 11 órától várják majd.

Fontos, hogy a rendezvényeket a mindenkori járványügyi előírásoknak megfelelően szervezik, azaz jelenleg a Művelődési Ház eseményei a nagykorúak esetében „Védettségi igazolvánnyal” látogathatóak. A kicsiknél nincs ilyen megkötés, de a felnőtt kísérőnek rendelkeznie kell ilyen dokumentummal. Egyes gyermek rendezvények esetében a szervezők a bejáratnál veszik át a kicsiket. Érdemes külön, minden rendezvény esetén figyelni az adott program hirdetményeit, hiszen ott feltüntetik az érvényes szabályokat.

A Művelődési Ház már az év hátralévő részére is megkezdte a programok szervezését. Ezek közül talán a legnagyobb a szeptember elejére tervezett Táncbörze lesz. Ekkor nyitott formában rengeteg tácformát lehet majd kipróbálni. Azaz bárki részt vehet majd a bemutató foglalkozásokon, mindenféle előképzettség nélkül. Az érdeklődőket tánctanárok, táncosok segítik majd a néptánctól a társastáncon át egészen a balettig.

 

(dho)