Folytatódik a Sportsziget parkosítási programja

//Tóth Gábor
Visszatérhet a természet a most elzárt területre. fotó: dho
Dunaharaszti egyik legnagyobb zöldfelülete a Sportsziget. Lépésenként változik ez a terület. Most egy eddig parkolónak használt részt ad vissza a természetnek és a sétálni vágyóknak a város.

Még tavaly készült el az a nagy parkoló, amely az egykori „Vasudvar” területén várja az autósokat a HÉV lejárónál. A parkolót is fásította az önkormányzat. Erről itt írtunk korábban. Ám még sokan, nyilván megszokásból a korábbi, egyébként nem parkolónak kijelölt területekre álltak autójukkal. Ennek lett most vége.

A kis szökőkút melletti terület jó ideje volt az autósoké, de ezt csak a megszokás alakította így.  Az önkormányzat egy korábbi ígéretét váltja be azzal, hogy ezt a területet is visszaadja a természetnek. Ide már nem lehet behajtani, mert lezárták, sőt egy csapadékvíz-elevező árok is épült ide. A tervek szerint hamarosan, a talaj előkészítése után, füvesítenek majd, sőt bokrokat, cserjéket telepítenek, amelyek majd padokat fognak közre. Így még több hely lesz sétálni, az autók pedig kényelmesen elférnek a nagy parkolóban.

(dho)