Új piacrendelet született Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Megosztás itt: print
Megosztás itt: email
Új piacrendelet született Dunaharasztin
Városunk legrégebben hatályos rendelete volt az 1997-ben született, a piac működéséről szóló szabályzó, amelyet most cserélt le újra a városvezetés.

Az elmúlt évtizedek alatt a piacok üzemeltetésére vonatkozó törvények és egyéb szabályzók sokat változtak, a korábbi helyi rendeletet ennek megfelelően rendszeresen módosította az éppen regnáló képviselő testület. Most modernizálták a dunaharasztin érvényes szabályzót, amelyet a veszélyhelyzetben, egyszemélyi döntésként alkotott meg a polgármester. Lényegében összefésülték az eddig érvényben lévő szabályokat és az elavult részleteket a jelen kornak megfelelőekre cserélték.

Ennek értelmében a piac szerdán és szombaton, 05.00 és 14.00 óra között tart nyitva a Móricz Zsigmond u. 34. szám alatti, önkormányzati ingatlanon.

A piacon a kiépített elárusító asztalokon kívül a kereskedők a megegyezéses alapon létrejött, szokásjog alapján kialakult helyrend szerint foglalják el az árusító helyeket, egy évre tudnak a kofák helyet bérelni. A helypénz beszedéséről a piac üzemeltetője gondoskodik, ennek mértékét pedig az önkormányzati Díjrendelet tartalmazza. A befolyt összeget az Önkormányzat használja fel, főként a piac költségeinek fedezésére.

Az új rendelet 2020. december 15-én lépett életbe.