A sétálók biztonságát szolgálja a Sport-szigeten bevezetett korlátozás

//Berényi Attila
Mindkét irányból behajtani tilos az Evezős utcába, kivéve engedéllyel, forrás: dho
"Mindkét irányból behajtani tilos" tábla került az Evezős utcára a közelmúltban. Az ok, a nyugalom biztosítása.

Sokan használják a Sport-sziget kis utcáját, ám egyre többen nem sétálva teszik ezt, hanem autóval, gyakran nagy sebességgel. Sőt van, aki az itteni parkolóba járt bulizni, zavarva ezzel az itt lakókat.

Így az önkormányzat a táblával korlátozást vezetett be, behajtani csak engedéllyel lehet, derül ki a város honlapján közölt írásból.

A kiadott tájékoztatás szerint a frissen felújított közeli parkolóban egy vállalkozó vert tanyát utánfutóival, kajakokat kínált kölcsönzésre, mindenfajta engedély nélkül. Felajánlották neki a csónakház területének egy részét, hogy némi bérleti díj fejében ott folytassa tevékenységét.

Az utcában lakók állandó engedélyt kapnak a behajtásra. „A Piknik Park melletti parkolót azok használhatják, akiknek ehhez jogos érdekük fűződik (pl. a horgászok, esküvői fotózásra érkezők, a parkban, vagy a Nomád Kempingben rendezvényt szervezők, arra érkezők). Az engedélyeket a Polgármesteri Hivatal Rendészeti Irodáján lehet igényelni, október 1. után”, áll a város által közölt cikkben. Ebből az is kiderült, hogy további fejlesztéseket terveznek a szigeten.

(dunaharaszti.hu)