Költségvetés, védőnői szolgálat, szabadtéri kondipark – hétfőn ülésezik Dunaharaszti Képviselő-testülete

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Ismét összeül Dunaharaszti Képviselő-testülete. Hétfőn, azaz 2020. szeptember 28-án hoz döntéseket a városvezetés. A megbeszélés nyilvánosságát a sajtón keresztül biztosítják a járványügyi helyzet miatt.

Fontos kérdésekben tekintenek át beszámolókat, és hoznak döntéseket a testület tagjai. Így szó lesz az Önkormányzat 2020. évi költségvetésének első félévi végrehajtásáról szóló beszámolóról, derül ki a város honlapján megjelent előzetes tájékoztatóból. Ez kulcsfontosságú napirendi pont, hiszen a koronavírus járvány miatt elrendelt veszélyhelyzetben, még tavasszal a kormány több olyan döntést hozott, amelyek miatt az önkormányzatok bevétele jelentősen megcsappant. Erről itt és itt írtunk korábban.

A kormányzati döntések és a vállalkozásokat is érintő válság miatt minden településnek átcsoportosításra és átgondolt gazdálkodásra van szüksége. A most a testület elé kerülő szöveg már a költségvetési rendelet módosítását és a változtatásokat is tartalmazza.

Dunaharaszti sikeresen pályázott egy újabb szabadtéri kondipark létesítésére – erről is határoznak majd.

A tervek között szerepel a Szivárvány óvoda későbbi bővítése is, az ehhez szükséges területről is határozat születhet.

Miután már átadták és a betegek birtokba vették az új Orvosi Rendelőt, így a háziorvosok korábbi helyére, a Damjanich u. 23.-ba költözhet a Védőnői Szolgálat. A képviselők meghozzák a Mentési Pont és a Fizioterápia további működéséhez szükséges döntéseket is.

Határozat születhet az RSD Parti Sáv Önkormányzati Társulást érintő szervezeti kérdésben, valamint az ötödik gyermekorvosi körzetet elnyert doktor városba költözését is segíti majd az önkormányzat. A határozattervezetben lakhatási és a működési költségek támogatása szerepel.

Szó lesz a DV Dunaharaszti Vagyongazdálkodási Kft. 2019. évi mérleg beszámolójáról, a Területi Gondozási Központ tavalyi munkájáról és az önkormányzati intézmények Szervezeti és Működési Szabályainak esetleges módosításáról.

A képviselők megtárgyalják majd a Karl és Társa Kft. kérelmét, miszerint a Déli Iparterületen egy önkormányzati ingatlanra építene egy, a közforgalmat kiszolgáló parkolót, amelynek fenntartását is vállalná, valamint a területért használati díjat is fizetne az Önkormányzatnak.

A kiadott tájékoztató szerint a szeptember 28-i ülést a járványügyi szabályok figyelembevételével tartják meg. Azért, hogy a képviselők és a résztvevők tarthassák egymástól az előírt védőtávolságot, így az ülés nyilvánosságát a sajtón keresztül biztosítják. Az ülést élőben az interneten keresztül, élőben közvetíti majd a KisDuna TV, és portálunk is részletes beszámolóval jelentkezik az ülésről.

(dunaharaszti.hu)