Közmeghallgatást tart Dunaharaszti polgármestere

//Tóth Gábor
kozmeghallgatas-polgm_freepik_celsopupo_20200817

Képünk illusztráció, forrás: freepik / celsopupo

Úgynevezett „Alsó küszöbértékű veszélyes anyagokkal foglalkozó üzem tevékenységéről” lesz szó.

A SOL Hungary Kft. egy üzemet épített városunkban, amely ipari-, egészségügyi-, kevert- és nagytisztaságú gázok előállításával és értékesítésével foglalkozik, derült ki a város honlapjára felkerült hirdetményből.

A témában úgynevezett Biztonsági Elemzés is készült, amelyet személyesen lehet megtekinteni Dunaharaszti Polgármesteri Hivatal Műszaki Osztályán, 2020. 08. 31-ig.

A témában tart közmeghallgatást Dunaharaszti polgármestere.

helyszín: József Attila Művelődési Házban (2330 Dunaharaszti, Táncsics u. 2.)

időpont: 2020. szeptember 08-án 18:00 óra

Az ügyben a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az illetékes hatóság, de ilyenkor ki kell kérni a lakosság véleményét is. Erről szól ez a közmeghallgatás.

Nemrégiben egyébként egy másik, szintén Dunaharasztin működő cég ügyében is környezetvédelmi hatósági eljárás indult. A MacDermid Alpha Hungary Kft. Jedlik Ányos úti telephelyén tervez fejlesztéseket ólomtartalmú és ólommentes forrasztási anyagok tömbösített előállítására. Az ügyben Pest Megyei Kormányhivatal indított előzetes, engedélyeztetési eljárást. Erről Dunaharaszti város honlapján megjelent egy közlemény, melyet ide kattintva érhet el. Ebből kiderül, hogy 2017-ben engedélyezték a társaság számára egy új gyártó csarnok építését, most az alapanyag gyártási kapacitás bővítéséről van szó.

 

(dunaharaszti.hu)