Befejezték dunaharaszti intézményeinek energiahatékonysági fejlesztését

//Berényi Attila
meseovi-felujitva1_dho_20200813

Mese Óvoda, Dunaharaszti, fotó: dho

Megszépült a Mese Ovi, a Városi Bölcsőde és a Művelődési Ház. Dunaharaszti Város Önkormányzata a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program, „Pályázatos épületenergetikai felhívás a közép-magyarországi régió települési önkormányzatai számára” című felhívásra beadott pályázaton nyert a fejlesztésre 192,2 millió forint, vissza nem térítendő támogatást.

A Széchenyi 2020 program keretében véghezvitt fejlesztés a Mese Óvoda, a Városi Bölcsőde és a József Attila művelődési Ház épületeit érintette, derül ki a város honlapján nyilvánosságra hozott közleményből.

Ennek eredményeként kicserélték a Mese Óvoda nyílászáróit, kívülről az épület hőszigetelést kapott, és 100 db 295 Wp teljesítményű napelemből álló rendszert is telepítettek.

Mese Óvoda, Dunaharaszti, fotó: dho

A József Attila Művelődési Ház nyílászáróit is lecserélték, itt is elvégezték a hőszigetelést. Az intézmény tetejére is került egy napelem rendszer. Ehhez az önkormányzat a Művelődési ház tetőszerkezetét is lecserélte. Erről itt írtunk korábban.

A Városi Bölcsőde is a másik két intézményhez hasonló fejlesztéseken ment át.

Ezen beruházások – azon túl, hogy az önkormányzati épületek megszépültek – jelentős megtakarítást is eredményeznek. Hiszen a közintézmények rezsije jelentősen csökken majd a fejlesztéseknek köszönhetően. Ezen fölül a környezetet is kímélik, hiszen energiaellátásuk jelentős részét a napelemek oldják meg. A beruházások műszaki átadás-távételi eljárása megkezdődött, áll a közleményben.

Mese Óvoda a munkálatok alatt – korábbi kép, Dunaharaszti, fotó: dho

 

(dunaharaszti.hu)