Ezen a nyáron is biztosított a hátrányos helyzetű gyerekek étkeztetése

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik / taira
Még most is sok gyermeknek nem kizárólag a tanulás miatt fontos az iskola, óvoda, ugyanis ott tud enni. Sok olyan család van, ahol a kicsik étkeztetése függ az intézményektől.

Vannak családok, ahol egyszerűen nincs pénz arra, hogy minden nap meleg étel kerüljön az asztalra. Ahogy minden település, úgy Dunaharaszti is biztosítja az érintettek szünidei ellátását. A Család- és Gyermekjóléti szolgálat még az ehhez szükséges nyilatkozatok kitöltésében is segíti a szülőket.

Kiss Gergely, jegyző szerkesztőségünk kérdésére közölte: azok a gyermekek részesülhetnek szünidei gyermekétkeztetésben, akiknek rendszeres gyermekvédelmi kedvezményről szóló érvényes határozatuk van, és a szülő nyilatkozott a hátrányos, illetve halmozottan hátrányos helyzetről. A nyári szünetben 43 munkanapon keresztül biztosított az ellátás június 22-től augusztus 19-éig.

A Család- és Gyermekjóléti Szolgálat családsegítői minden érintett családot személyesen felkeresnek és segítenek a nyilatkozat kitöltésében. Az ebédet a Szolgálat rendeli meg és itt lehet átvenni a megadott időpontban. Az étel előrecsomagolt, ételhordó nem szükséges, áll a jegyző tájékoztatójában.