Ismét változik Dunaharaszti helyi buszainak menetrendje, a HÉV pedig a hétvégén jár más rend szerint

//Berényi Attila
ventona-ideiglenes-valtozas-cover_20200522

fotó: dunaharaszti online

A HÉV járatokhoz igazítják a Ventona Trans Kft által működtetett helyi buszjáratok menetrendjén. A HÉV vonalán a hétvégén karbantartást végeznek. Ne feledje, hogy a közösségiközlekedés a jelenleg érvényben lévő rendelkezések szerint csak a szájat és az orrot(!) is takaró maszkban, vagy ugyanígy elhelyezett kendővel esetleg sállal használható.

Busz/Ventona: Az egészségügyi veszélyhelyzet kihirdetését követően a MÁV által üzemeltetett HÉV-járatok menetrendje megváltozott, és ez magával hozta a helyi buszjáratok menetrendi változását is. A Dunaharaszti helyi járatok esetében elsőrendű cél, hogy a HÉV-hez igazodjanak, áll a város honlapján megjelent közleményben.

A kiadott tájékoztatás szerint a HÉV jártok menetrendje újra megváltozott, és ismét csak ideiglenesen. A szerelvények jelenleg félóránként követik egymást. A H6-s menetrendjét itt éri el követlenül.

Május 25-től, azaz jövő hétfőtől ezt figyelembe véve közlekednek Dunaharaszti helyi járatú buszjáratai is. A város által kiadott tájékoztató szerint az Alsóváros és a Bezerédi-telep hálózatba való visszakötésére – várhatóan – június 2-től kerül sor. A magyarázat az, hogy a helyi tömegközlekedést üzemeltető cégnek (Ventona Trans Kft.) legalább ennyi időre van szüksége ahhoz, hogy a járványhelyzet miatt életbe léptetett veszélyhelyzet miatt lecsökkentett létszámát feltöltse, sofőrjeit visszahívja, és elindítsa a kiesett járatokat. A menetrendet az önkormányzat oldaláról ide kattintva le is töltheti.

Frissített menetrend, forrás: dunaharaszti.hu / Ventona Trans tájékoztató

A Dunaharaszti Alsóváros és a Bezerédi-telep visszakötésével ugyanakkor megnő majd a menetidő, így előfordulnak majd olyan HÉV-járatok, amelyekhez nem tud a busz igazodni, áll a város közleményében.

Illés Zsolt a Ventona Trans Kft. ügyvezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy buszaikon – ahogyan az ország összes tömegközlekedési eszközén – kötelező a maszk, vagy sál esetleg kendő használata (szájat és orrot egyszerre takaró). Erre járműveiken – amelyeket továbbra is rendszeresen fertőtlenítenek – külön matricákkal hívják fel a figyelmet.

 

HÉV:

Most hétvégén, azaz 2020. május 23-án és 24-én karbantartás miatt változik a H6-os HÉV menetrendje.

  • május 23-án (szombaton) Szigetszentmiklós-Gyártelepen, Szigethalmon, Szigethalom alsón és Tökölön a Közvágóhíd irányú peronok mellett;
  • május 24-én (vasárnap) Tökölön, Szigethalom alsón és Szigethalmon a Ráckeve irányú peronok mellett állnak meg a vonatok mindkét irányban.
forrás: MÁV-HÉV

 

(dunaharaszti.hu, MÁV-HÉV)