Kezdődik a fertőtlenítés Dunaharasztiban

//Tóth Gábor
utcai_fertotlenites_freepik_ludmilanaumova_20200407

Képünk illusztráció, forrás: freepik / ludmillanaumova

Bejelentette a dunaharasztin működő Operatív Csoport vezetője, hogy megkezdik a város közterületeinek fertőtlenítését.

Dr. Szalay László polgármester a város hivatalos honlapján megjelent közleményében jelezte, hogy a háztartásokban is használt higított hipót, azaz nátrium-hipoklorit vegyületet használják erre. Ez nem jelent veszélyt az emberre és az állatokra, sem pedig  növényzetre. A munka szerdán kezdődik, érinti a buszmegállókat, a vasúti aluljárót, a Baktay teret, az orvosi rendelők környékét, a frekventált útvonalak járdáit.

A fertőtlenítéshez használt anyagot a Walter Group ajánlotta fel, a Hidrográd Kft. munkatársai pedig térítésmentesen, felajánlásként végzik el a munkát, sőt, a szükséges eszközöket és gépeket is biztosítják.

adatforrás: koronavirus.gov.hu / térkép: freepik /dho

Az intézkedésre egyébként nagy szükség van, mert a jelen adatok szerint Budapestet és Pest megyét együtt számítva a hazai, igazolt fertőzöttek 60 százaléka ebben a térségben van. Az adatot az országos tisztifőorvos közölte. Müller Cecília az országos hatáskörű Operatív Törzs ülése után elmondta, hogy a főváros könnyen egy góccá válhat, így fokozottan be kell tartani a rendszabályokat.

 

(dunaharaszti.hu, MTI)