A Dunaharaszti piac zárva marad

//Berényi Attila
operativ-csoport_kozlemeny_piac_zarva_KOZLEMENY_20200330

Képünk illusztráció, forrás: dho

Nem változtat a piac ideiglenes bezárásáról szóló döntésén a Dunaharaszti Operatív Csoport.

A COVID-19 vírus elleni küzdelem helyi intézkedéseit koordináló Dunaharaszti Operatív Csoport, 2020.március 16-án döntött a piac bezárásáról. Erről itt írtunk. Pár nappal később dr. Szalay László polgármester közleményben indokolta meg a lépést, amelyről itt érhető el cikkünk.

A hétvégén viszont Nagy István agrárminiszter Kaposvárott azt kérte az önkormányzatoktól, hogy a szabályok szigorú betartása mellett nyissák ki a piacokat! A politikus az mti tudósítása szerint azt mondta, hogy a települések – védőintézkedések betartása mellett – tegyék lehetővé az embereknek a hozzájutást a piacon kapható zöldségekhez, gyümölcsökhöz, kézműves termékekhez, nyújtsanak alternatívát számukra a vásárláshoz.

Szabadtéren, kellő fegyelmezettséggel, szabálykövetéssel kisebb a fertőzés veszélye, és annál jobban tudunk vigyázni egymásra, minél több helyen, a tumultust elkerülve tudjuk biztosítani az árukhoz való folyamatos hozzáférést – indokolta kérését a miniszter.

A Dunaharaszti Operatív Csoport közleménye szerint (az eredeti dokumentumot itt éri el):

„Az egészségügyi veszélyhelyzetre való tekintettel a Városi Piacot továbbra is zárva tartja a Dunaharaszti Operatív Csoport.

Többen is érdeklődtek a piac további sorsát illetően, ezért leszögezzük: a járványhelyzet miatt különösen kockázatosnak tartjuk a piac üzemeltetését, így fenntartjuk a működés felfüggesztéséről szóló döntésünket.”