A napokban mutatják be az Oscar-díjas Szabó István Harasztin is forgatott filmjét

//Berényi Attila
forrás: YouTube előzetes, InterCom
Először február 25-én kerül a nézők elé a Zárójelentés című film, amely a 2020. Magyar Mozgókép Szemle nyitóalkotásaként szerepel. A film mozi premierje február 27-én lesz.

Szabó István új filmje, a Zárójelentés nyitja a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlét. Az Oscar®-, cannes-i Aranypálma és berlini Ezüstmedve-díjas rendező hosszú szünet után, korábbi sikeres filmjei legfontosabb alkotótársaival, Klaus Maria Brandauerrel, Eperjes Károllyal, és Koltai Lajos operatőrrel készített új mozifilmet. A filmben olyan kiemelkedő magyar színészek is szerepet kaptak, mint Stohl András, Kerekes Éva, Udvaros Dorottya és Bálint András.

Az alkotásról korábban itt írtunk. Ebben a cikkben a film előzetesét is eléri.

Számunka a film legfontosabb eleme az, hogy rengeteg jelenetet forgattak Dunaharasztin. A készítőnek nagyon megtetszett a polgármesteri hivatal épülete, így sokat dolgoztak az épületben.

A főszereplő Klaus Maria Brandauer az RTL Klubnak adott interjút. A Fókusz című műsorban Szabós Istvánnal közös művészi múltjukat is felidézik.

Az alkotás főhőse Stephanus professzor (Klaus Maria Brandauer), az elismert kardiológus, akit váratlanul nyugdíjaznak. A doktor még nem szeretne elszakadni hivatásától, ezért hazaköltözik a szülőfalujába, ahol körzeti orvosként kezd dolgozni. Itt újra találkozik gyerekkori szerelmével és legjobb barátjával, ám nem feledkezhet bele a múltidézésbe, ugyanis kisstílű, ártalmas politikai csatározásokba keveredik.