Zárva vannak a játszóterek Dunaharasztin

//Tóth Gábor
jatszoter_zarva_idojaras_jegyzo_mehaniq_freepik_20200115

Képünk illusztráció, forrás: freepik / mehaniq

A város hivatalos honlapjának tájékoztatása szerint az időjárás miatt nem lehet látogatni az új játszótereket.

A kiadott közlemény szerint – amelyet itt ér el – az elmúlt napokban többen érdeklődtek, hogy miért nem látogatható a Kalózhajós Játszótér, illetve a Knézich utcai létesítmény.

Azt írják, hogy:

„Dunaharaszti Város Jegyzője intézkedése alapján abban az esetben, ha az időjárás miatt a játszótereken balesetveszélyes helyzet alakulhat ki (pl. azért, mert a lefagyott csapadék miatt csúszóssá válnak az eszközök), a létesítmények zárva tartanak. A nyitás-zárásról szóló döntést minden nap, a nyitásra kijelölt időben hozza meg a játszóterek felügyeletével megbízott munkatárs.”

Az időjárásban egyébként téréségünkben a következő napokban nem várható változás. Marad a leginkább fagypont alatti hőmérséklet a nap nagy részében. A köd és a pára, a jelenlegi előrejelzés szerint szombatig jellemzi a napokat. Mindez azt jelenti, hogy a levegőben lévő nedvesség továbbra is ráfagyhat a játékokra, így valószínűleg nem várható változás a gyerekeknek szánt létesítmények nyitvatartásában.

Egyébként a város útjai is csúszósak. Ezek síkosságmentesítéséről folyamatosan gondoskodik a város, csúszásmentesítő keveréket szórnak ki az autóutakra. Az ingatlanok előtti járdák síkosság mentesítéséről az adott épületek tulajdonosainak kell gondoskodnia.

 

(dunaharaszti.hu, időkép.hu)