Már hízik a jég, hétvégén nyit a koripálya

//Tóth Gábor
epul_jegpalya_00_dho_20191127

Készül a koripálya a piactéren 2019 novemberében. fotó: dho

Tavaly óriási sikere volt a piactér északi részére felállított jégpályának. Az önkormányzat pár hete úgy döntött, idén is lesz ilyen sportolási lehetőség Dunaharasztin. Már készítik a szakemberek a jeget.

Ahogy nagy képünkön is látható, már áll az a sátor, amely a csúszkálni vágyókat vasárnaptól várja. A jeget előállító berendezés javában dolgozik. Ám a viszonylag meleg idő miatt ez lassabban halad, és óvatosabban, rétegenként képzik a jeget, árulták el a helyszínen dolgozó szakemberek. Ahogy megfagy egy réteg víz, máris engedik rá a következőt.

Az biztos, hogy vasárnap nyitás. A jelenlegi tervek szerint 2020. február 2-áig lehet majd igénybe venni a szolgáltatást. Ez ingyenes lesz a Harasztin élőknek, csak a lakcímkártyát kell bemutatni.

Reggel 8-tól este 8-ig lesznek nyitva, de délelőtt a gyerekeket várják, hogy a testnevelés órákat itt tudják le. Lesz büfé, öltöző és kölcsönző is.

Képeinken azt láthatja, hogy hol áll most a jégpálya építése. A jég a jelenleg még kilátszó perem széléig ér majd, azaz még jócskán híznia kell.

(dho)