Zöld oktatóközpont lett a Hétszínvirág ovi

//Tóth Gábor
kornyezetvedoovodas_freepik_davit85

Képünk illusztráció. forrás: freepik / davit85

A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda eddig is élen járt a környezettudatos életre nevelésben. Az intézmény a „Zöld Szív” mozgalom tagja, ennek szellemében nevelik a kicsiket. Mostantól a pedagógusoknak is át tudják adni tapasztalataikat az itteni óvónénik, hiszen egy másik, elismert szervezet tagjai is lett az intézmény.

A Hétszínvirág óvodában tavaly országos képzés zajlott, ahol az óvópedagógusok sajátíthatták el a Zöld Szíves oktatás módszereit.

Országos „Zöld szíves” pedagógus-továbbképzés Dunaharasztin

Az óvoda most még egy nagy lépést tett előre, hogy minél több gyermeket tudjanak úgy nevelni, már egészen kiskorától, hogy tudatosan óvja környezetét. A dunaharaszti intézmény ugyanis a Környezet-és Természetvédelmi Oktatóközpontok Országos Szövetség tagja lett.

„A szövetség – rövidített nevén a KOKOSZ – egy olyan „ernyőszervezet”, mely arra hivatott, hogy összefogja, koordinálja és támogassa a környezeti nevelés, illetve a környezet-, és természetvédelem területén működő oktatási és civil szervezeteket, képviselje érdekeiket és együtt gondolkodásra, együttműködésre ösztönözze őket.” – áll a szervezet honlapján.

Ez egyben oktatóközponttá válásukat is jelent, azaz városunkba is rendszeresen érkeznek majd az ország más részeiről az itt bevált módszereket tanulmányozni. Ezen fölül a haraszti óvónénik is bejárják majd Magyarország hasonló intézményeit, hogy a legjobb módszereket hazahozzák. Nem kizárólag óvodák a Szövetség tagjai, hiszen a hazai állatkertek, nemzeti parkok közül többen is felvételt nyertek, így az ott alkalmazott oktatási technikákat is el tudják sajátítani az óvónénik.

(Hétszívirág Óvoda, kokosz.hu)