Mások mellett a dunaharaszti iskola építését is felfüggesztette a kormány

//Berényi Attila
Dunaharaszti tervezett új iskolájának látványterve. fotó forrása: Dunaharaszti Város Önkormányzata
Délután került fel a Parlament honlapjára az a hivatalos dokumentum, amely azokat az állami beruházásokat tartalmazza, amelyeket az Építési és Beruházási Minisztérium javaslatára felfüggeszt a kormány, vette észre a hvg.hu.

A DK-s Vadai Ágnes kérdésére válaszolva közölte hivatalosan a szaktárca államtitkára, Csepregi Nándor, hogy mely beruházások érintettek a kabinet felfüggesztő intézkedéseiben. Korábban Lázár János miniszter árulta el azt, hogy 270 beruházást tolnak el későbbre, 2100 milliárd forint értékben. Ezeket sorolja most fel a 10 oldalas lista. Korábban a telex írt arról, hogy a felfüggesztett beruházásokat újratervezik és 2025-2026-ban a tervek szerint újraindítják. A már elindult beruházások nem állnak le, de egy 15-20% költségnövekedéssel számolni és azt kezelni is kell, 750 milliárd forint pluszforrás betervezésével.

A felfüggesztett beruházások között ott van az a 24 tantermes általános iskola, amely Dunaharasztin épül majd meg. Ezt a Paál László utcába tervezik. Már a látványtervek is készen vannak, és az önkormányzat megkezdte a telkek előkészítését is, sőt a kivitelezőt is kiválasztották már.

Ilyen lesz Dunaharaszti új iskolája!

A felfüggesztett beruházások listájában ott van két Taksonyra tervezett másodrendű főút felújítása. Eltolják a Délegyházán működő köznevelési intézmény fejlesztését, és hasonló sorsra jutott a Dunavarsányi iskolafejlesztési beruházás is. Szintén későbbre tolódik az M0-ás autóút 5103 j. összekötő út csomóponti fejlesztése. Utóbbi döntésről alábbi cikkünkben olvashat.

Nincs pénz: nem épül meg az M0-ás szigetszentmiklósi csomópontja

A teljes listát ide kattintva nézheti meg.