Szolidaritási akciót tartottak a Kőrösi suli tanárai

//Berényi Attila
dh-korosi-szolidaritas_csoportkep_20220916

A demonstrációban résztvevő dunaharaszti tanárok. kép: a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusainak engedélyével

Demonstráltak a haraszti pedagógusok. A Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusai a Miskolci Herman Ottó Gimnázium, polgári engedetlenség miatt tisztségéből felmentett munkatársa mellett álltak ki.

Nagyjából egy hete mentették fel pozíciójából a miskolci pedagógust, Dezsőfi Györgyöt. Az igazgatóhelyettes ugyanis részt vett a polgári engedetlenségben. Az akkori akcióban szintén részt vállaló többi pedagógust sajtóhírek szerint retorzióval fenyegették meg.

Azóta sorra jelentik be az ország egyes iskoláinak tantestületei, hogy ők is kiállnak a megfenyegetett kollégáik, és az igazgatóhelyettes mellett.

Ehhez az akcióhoz csatlakoztak a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola pedagógusai is, derült ki a szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményükből. Fent a haraszti tanárok által készített videót láthatja, alább pedig nyilatkozatukat, amelyet alá is írtak. Címlap képünkön az akcióban részt vevő pedagógusok csoportképe látható, amelyet a demonstrálók bocsátottak rendelkezésünkre.

A demonstráló pedagógusok nyilatkozata.
(dho)