MosolyTáska – örömet szerezni azzal, ami már nem kell

//Tóth Gábor
mosolytaska_freepik_220613

Képünk illusztráció. forrás: freepik

Itt a tanév vége, és az iskolatáskák a vakáció kezdetén, szép nagy ívben repülnek a sarokba. Ha tudod, hogy az idei táskádat már nem fogod szeptemberben használni, kapsz újat és jó állapotú a régi, akkor ajándékozd el egy program segítségével.

A pontvelem.hu a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal közösen szervezi meg a „SegítsVelem MosolyTáska” programot. A lényege az, hogy a jó állapotú, de lecserélésre ítélt iskolatáskákat rászoruló gyerekeknek juttatják el.

A lényeg:

  1. Ha már kinőtted az iskolatáskádat és jövőre biztosan nem fogod használni, hasznosítsd újra és készíts belőle MosolyTáskát! Amennyiben jó állapotban van a táskád és szeretnél vele örömöt szerezni egy másik gyermeknek, akkor:
  • ürítsd ki,
  • tisztítsd meg,
  • tegyél bele egy jókívánságot és akár használható iskolaszereket is!
  1. 2022. május 26. és 2022. június 23. között add le a Kapcsolattartó tanárod által kijelölt helyen!
  2. Innentől kezdve nincs teendőd, a tanárod fogja megrendelni a táskák elszállítását. A táskákat a Tanárod tudja majd dobozba tenni!

Fontos, ez a program sem lomtalanítás, azaz olyan táskát és iskolai eszközöket szabad csak ajándékozni, amelyek jó állapotúak és azok is szívesen használnák őket, akik elajándékozzák azokat.

A MosolyTáskákat egy futárcég szállítja el egy központi gyűjtőhelyre és a következő tanév előtt osztják majd ki a rászoruló gyerekeknek.

Dunaharasztin a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola csatlakozott a programhoz.

Dunavarsányban az Árpád Fejedelem Általános Iskola a leadási helyszín.

(pontvelem.hu)