Szemetet szedtek a dunaharaszti iskolások

//Berényi Attila
szemetszedes_hunyadi-kegyeletiben1_dho_20220429

Szemetet szednek a Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói a Kegyeleti emlékparkban. fotó: dho

Eredetileg a Föld napjára szervezték azt az akciót, amelyben dunaharaszti általános iskolái megtisztítják a város egy részét az eldobált szeméttől.

Akkor az esős idő miatt halasztani kellett az eseményt, most azonban már minden körülmény adott volt az akcióhoz. Fontos, hogy ebben a korban szembesüljenek a gyerekek azzal, hogy szemetelni nem szabad. Többször látni ugyanis, hogy bizony ez a korosztály és a felnőttek is dobnak el, szinte automatikusan közterületen szemetet, gyakran a kukáktól pár lépésnyire is.

A mostani akcióban részt vettek a Dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola valamint Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói.

A fiatalok megtapasztalva a szemetelés káros hatásait és azt, hogy milyen, egyébként elkerülhető fáradtság az eldobált hulladék begyűjtése, szüleiknek is tovább tudják adni tapasztalataikat.

A gyerekek számára a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ biztosítja a munkához szükséges eszközöket. A begyűjtött szemét elszállításában az Önkormányzat van a diákok segítségére.

(dho)