Jó ütemben halad az új, dunaharaszti ovi építése

//Tóth Gábor
reformatus-ovi-kisharang_epitkezes1_dho_20220202

A Kisharang református óvoda félkész épülete. fotó: dho

A terveknek megfelelően halad az új, református óvoda építése Dunaharasztin. A leendő intézménybe még lehet előzetesen jelentkezni.

A Paál László utcai építkezésen folyamatos a munka. Ottjártunkkor is nagyban dolgoztak. Szentgyörgyiné Oláh Judit a leendő ovi vezetője szerkesztőségünknek elmondta, hogy 6 csoportban összesen 150 gyermek jár majd ide. Már most láthatóak az óriási üveg felületek, amelyek majd a napfényt beengedik az épületbe, a tetőkön világító ablakok kaptak helyet. A nagyméretű csoport szobák kertkapcsolatosak lesznek és az óriási telken bőven lesz helye játszani a gyerekeknek. Az intézmény egy tornateremmel és sószobával is büszkélkedhet majd. Dunaharaszti Önkormányzata a telket adta a beruházáshoz, az építkezést a Református Egyház finanszírozza.

Jelen állás szerint, nyár közepére lesz készen az új óvoda, mely a Kisharang nevet viseli majd, és szeptemberben indul meg itt az első tanév. Előzetesen már most lehet jelentkezni! Az intézményben keresztyén alapokon nyugvó oktatás folyik majd. Bár a Dunaharasztin élő családok gyermekei elsőbbséget élveznek, de a környékbeli településekről is várják a kicsiket.

Azokat kicsiket is be lehet íratni, akik 2022 december 31-ig töltik majd be a 3. életévüket, valamint jöhetnek a 3-4-5-6 évesek. A jelentkezési lapot ide kattintva érheti el.  A kitöltött dokumentumot a dunaharaszti.kisharang.refovi@gmail.com e-mail címre várják.

(dho)