Ismét megkapta a „Zöld óvoda” címet a Hétszínvirág!

//Berényi Attila
hetszinvirag-ovoda_tovabb-zarva_dho_20201120

Hétszínvirág Óvoda, Dunaharaszti, fotó: dho

A Dunaharaszti Hétszínvirág Óvoda nevelési elveinek egyik alapja a zöldtudatok szemlélet elültetése a kicsikben. Immár második alkalommal érdemelték ki a „Zöld Óvoda” címet!

Ebben az esztendőben immár tizenötödik alkalommal hirdették meg a „Zöld Óvoda” pályázatot. A kezdeményezés honlapján elérhető tájékoztató szerint az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma – a hazai és a nemzetközi tapasztalatok alapján – fontosnak tartja, hogy az óvodás korosztály sajátos, korcsoportjának megfelelő élményekre és tapasztalatra építő, azaz tevékenységorientált környezeti nevelésben részesüljön. Az újabb sikeres pályázókkal együtt országszerte már több mint 1000 intézményben nyílik lehetőség a gyermekek környezettudatos nevelésének és szemléletének megalapozására.

A Dunaharaszti Hétszívirág Óvoda azon 43 intézmény között van, amely immár másodjára érdemelte ki a címet. Az ott dolgozó óvónénik a gyerekek nevelésénél a környezettudatos nevelése fókuszálnak, így olyan kicsik kerülnek ki az oviból, akik figyelnek és óvják a természetet. A nevelőmunka nem kizárólag a gyerekekre hat, hiszen azokat az elveket amelyeket az oviban elsajátítanak hazaviszik, elmondják szüleiknek, testvéreiknek.

(dho)