Adminisztrációs hiba okozott gondot az egyik dunaharaszti iskola online oktatásában

//Berényi Attila
kreta_rendszer_dunaharaszti_jelszo_freepik_20210310

Képünk illusztráció. fotó: freepik

A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola Kréta rendszerében 2021.03.09.-től, az intézmény adminisztrációs hibájából új jelszó kell a diákoknak.

Az intézmény honlapján megjelent tájékoztató szerint így a régi jelszót nem tudták használni a tanulók, új jelszó szükséges. Erről a Kréta faliújságon az Iskola vezetése, illetve rendszergazdája tájékoztatót tett közzé.

Ez a közlemény jelent meg a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ oldalán is. Alább szó szerint közöljük ezt.

„A Dunaharaszti Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola Kréta rendszerében 2021.03.09. délutántól az intézmény adminisztrációs hibájából a tanulók számára a régi jelszóval nem volt lehetséges a belépés, a következő belépéshez új jelszó megadása vált szükségessé, melyről a Kréta faliújságon keresztül az Iskola vezetése, illetve rendszergazdája tájékoztatót küldött a felhasználóknak, valamint az iskolai honlapon is tájékoztatás került közzétételre. A Kréta a tankerület minden más intézményében, és már az érintett iskolában is megfelelően működik. A hiba körülményeit a tankerület kivizsgálja és a szükséges lépéseket megteszi.”

Úgy tudjuk, hogy a hiba okát még jelenleg is vizsgálják, azaz még nem tudni pontosan mi okozta a problémát.

A Kréta rendszer intézményen belüli problémája egy blogon is megjelent, a posztban szándékosságot sejtettek a történtek mögött. Ám ezt szerkesztőségünknek nyilatkozva nem erősítette meg senki.

(dho)