Különleges szalagtűző a Baktay végzőseinek

//Berényi Attila
baktay_szalagtuzo12a_08_dho_20210226

Szalagtűző a Baktayban, 2021, fotó: dho

A szalagtűző az érettségi előtti nagy esemény. A fiatalok többsége igazi bálon tényleg akkor jár először. Az idén ez is nagyon más, mint máskor. Városunk gimnáziuma kreatív és emlékezetes megoldással lepte meg a végzősöket.

A Dunaharaszti Baktay Ervin Gimnáziumban a járványügyi előírásoknak megfelelően tűzték fel a végzősöket jelölő szalagot. A 3, utolsó éves osztály külön-külön vett részt az eseményen. Osztályfőnöküktől és a társ osztályfőnököktől kapták meg a szalagot, és a ballagásra készülődést jelentő szál virágot. A tornacsarnokban megrendezett eseményen bár nem lehettek ott a hozzátartozók és barátok, de online közvetítették. A fiatalok már jó ideje a neten keresztül rendszerben tanulnak, így egymást is régen látták így, együtt.

Lévai Mónika az intézmény igazgatója köszöntő beszédében elmondta, hogy most nincsenek meg a hagyományos, megszokott események. Ám minden éremnek két oldala van, hiszen ez lehet az az évfolyam, amely igazán különleges utolsó évet tudhat magáénak, ők azok a diákok, akik külön tudnak ünnepelni, és akik különleges műsort kaphatnak a tanáraiktól is.

Ugyanis a diákoknak a pedagógusokból alakult együttes, a „Kávé szünet” adott elő élőben egy dalt.

(dho)