Most van az őszi érettségi időszaka

//Berényi Attila
baktay-oszi-erettsegi_dho_20201020

Baktay Ervin Gimnázium, fotó: dho

Hivatalosan október 16-án indult az őszi érettségi, Dunaharasztin az első vizsga csütörtökön lesz.

Egészen október 30-ig tart az őszi érettségi szezon. Mint annyi minden, a járvány miatt ez is más egy picit ebben az évben. Összesen 70 dunaharasztin tanuló diák ad számot most tudásáról. A tavasszal a veszélyhelyzetben törölt, előrehozott vizsgákat is pótolják a fiatalok. Ők zömmel most 12-es diákok, akik az adott tárgyakból már végeztek középiskolai tanulmányaikkal, csak a vizsga van hátra, mondta el szerkesztőségünknek Lévai Mónika, a dunaharaszti Baktay Ervin Gimnázium igazgatója. De vannak, akik eleve ebben az időpontban szerettek volna vizsgázni.

A legtöbben egyébként most ősszel angol nyelvből maturálnak. Ez a vizsga október 22-én, csütörtökön lesz. Mivel a rendkívül szigorú, járványügyi előírások megkövetelik, hogy egy teremben maximum 10 diák legyen, így a gimiben ekkor tanítás nélküli munkanap lesz, azaz a többi tanulónak egy nappal korábban kezdődik az amúgy pénteken startoló őszi szünet. A többi vizsgát pedig a rékövetkező napokban rendezik meg.

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ tájékoztatása szerint térségünkben 3 gimnázium szervez most őszi érettségit. Az Oktatási Hivatal honlapján közzétette a vizsgaszervezés során alkalmazandó biztonsági intézkedésekről szóló ajánlást: a vizsgázók számára úgy kell ülőhelyet biztosítani, hogy tartható legyen a legalább 1,5 méter védőtávolság, ennek érdekében egy teremben legfeljebb 10 fő tartózkodhat. Minden vizsgahelyszínen megfelelő mennyiségű kézfertőtlenítőt kell biztosítani, továbbá a vizsgázóknak ajánlott a maszk viselése.

(oktatás.hu, dho)