Támogatást kapnak a tanárnak készülők

//Berényi Attila
Képünk illusztráció, forrás: freepik
Folytatódik a Klebelsberg Ösztöndíj Program, sőt idén már a tanító alapképzési szakon tanulók is pályázhatnak. A cél, hogy a frissen végzettek helyben maradjanak, azaz itt tanítsanak.

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ közleményét Dunaharaszti Város hivatalos honlapja adta közre. E szerint a Klebelsberg Központ már várja az osztatlan tanárképzésben, gyógypedagógia, illetve tanító alapképzési szakon tanuló hallgatók jelentkezését a Klebelsberg Ösztöndíj Programba.

A Program célja, hogy a pedagógusképzésben részt vevő hallgatók a végzettségüket igazoló oklevél megszerzése után a tankerületi központok által fenntartott köznevelési intézményekben helyezkedjenek el, amelyért jelentős mértékű ösztöndíjat kapnak tanulmányaik ideje alatt.

A Központ várja mindazon hallgatók jelentkezését, akik a pályázat benyújtásának időpontjában a felsőoktatásban osztatlan tanárképzésben, gyógypedagógia, továbbá tanító alapképzési szakon nyertek felvételt, illetve a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytatnak. A pályázaton nyertesek havi ösztöndíjat kaphatnak 25, 50 vagy 75 ezer forint értékben, tanulmányi eredményektől függően.

A pályázatról bővebb információ a Klebelsberg Központ honlapján található.

A pályázat elektronikus beadásához a KRÉTA felülete áll rendelkezésre: https://osztondij.e-kreta.hu/

A pályázat benyújtási határideje 2020. október 19. (hétfő) éjfél. A pályázatok értékelése és elbírálása 2020. november hónap folyamán történik meg. A pályázatokról szóló döntésről, a Klebelsberg Központ a döntést követő 10 napon belül elektronikus levélben minden pályázónak értesítést küld.

(dunaharaszti.hu)