Világunk egy hírszerző szemével – Földi László Dunaharasztin

//Tóth Gábor
foldi-laszlo-normalitas03_dho_20230418

Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány kuratóriumi elnöke. fotó: dho

A Dunaharaszti Honismereti Kör vendége volt Földi László, a Védett Társadalom Alapítvány elnöke, egykori hírszerző. A szakember saját tapasztalatait és világnézetét osztotta meg hallgatóságával.

Földi László a NAK dunaharaszti székházában tartott rendezvényen felhívta a figyelmet a modern technika és az internet veszélyeire, az adatvédelem fontosságára és nehézségeire. Betekintést engedett munkájába, a hírszerzők életébe. Bemutatta mi a különbség a hírszerző és az elhárító között. Visszatekintett szakmai múltjára, és a titkosszolgálatok rendszerváltás környéki tevékenységére, feladataira. Beszélt a migrációs válságról, saját szemszögéből elemezte a világ és a nagyhatalmak szerepét, politikai törekvéseiket, például az orosz-ukrán háborút.

Földi beszélt a Védett Társadalom Alapítvány munkájáról. A szervezet nemzetközi hálózatként szeretne működni, a hagyományos értékekre építve, fellépve „a normalitás védelmében”. A nemzeti hagyományok érdekében való munka, a biztonság garantálása, a családok védelme szerepel a célkitűzéseik között.

(dho)