Vádemelés a dunaharaszti lövöldözés ügyében

//Tóth Gábor
fotók forrása: police.hu
Egy csalódott férfi támadta meg lőfegyverrel egykori barátnőjét és annak férjét még 2020-ban. Az ügyészség most emelt vádat az ügyben.

Az elkövető férfi pár hónapig szerelmi kapcsolatot tartott fent az akkor férjétől külön élő nővel. Az asszonyt a férje párszor felkereste békülési szándékkal és az elkövető már ekkor is fenyegetődzött azzal, hogy meg fogja ölni. A nő végül visszament a férjéhez, amit az elkövető nem tudott elfogadni, derül ki a vádhatóság szerkesztőségünknek küldött közleményéből.

Ahogy az eset után néhány nappal lapunk is beszámolt róla 2020. december 2-án az elkövető magához vette a korábban általa illegálisan szerzett éles lőfegyverét, majd Dunaharasztiba ment, hogy leszámoljon a nővel és férjével. A házaspár ekkor Dunaharasztiban bérelt lakást, egy olyan, több szintes épületben, ahol mások is éltek.

Az elkövető járt korábban a házban, így ismerte annak beosztását. Kihasználva, hogy a ház nyitva volt és a sértettek a konyhában voltak, belopózott a szobájukba és várta őket.

Végül a férj belépett először a szobába, akivel dulakodni kezdett és elővette a fegyvert is. A dulakodás során az előtérbe kerültek, ahol a nő a férje segítségére sietett, miközben a több lakótárs is köréjük gyűlt. A nőnek végül sikerült az elkövető kezéből kicsavarnia a pisztolyt és bedobta a szobájukba.

Az elkövető a fegyver után ment és az újra felvette. A férj ismét dulakodni kezdett vele a pisztoly megszerzéséért, amelynek során az elkövető megpróbálta őt meglőni. A fegyver elsült, de a lövedék az ágyba fúródott és nem találta el a férjet. Ekkor érkezett a sértett segítségére egy másik, szintén a házban lakó férfi, aki szintén megpróbálta elvenni az elkövetőtől a fegyvert. Az elkövető ismét elsütötte a pisztolyt, azonban a vele dulakodó férfinak sikerül a fegyvert tartó karját elmozdítania, így a lövedék a falba csapódott. Ezután az elkövető elejtette a fegyvert, amit a sértett nőnek sikerült kivinnie a szobából. Az elkövető lövései során a mindössze 11 négyzetméteres szobában a volt barátnője, annak férje, valamint több lakótársuk is jelen volt. A lövedékek becsapódása, illetve azelőtt az egyes berendezési tárgyakon vagy a falon történő esetleges irányváltásai miatt több ember élete is veszélybe került.

A Pest Vármegyei Főügyészség az elkövető ellen több ember sérelmére és több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt emelt vádat.

(Pest Vármegyei Főügyészség)