Dunaharaszti áruházi tolvajbanda bukott le

//Berényi Attila
kép: Magyarország Ügyészsége / facebook
Három nő ellen emelt vádat a Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség. Anya és lánya, valamint egy áruházi pénztárosnő játszottak össze, és cselesen loptak a dunaharaszti boltból.

A vádirat szerint két elkövető anya-lánya viszonyban van, a harmadik nő pedig ismerősük, aki részmunkaidős pénztárosként dolgozott egy Dunaharasztiban lévő áruházban, áll a Pest Vármegyei Főügyészség szerkesztőségünknek küldött közleményébe.

2020. április 1. és 2020. április 26. közötti időszakban több alkalommal fordult elő, hogy az anya vagy a lánya az áruházban a pénztáros elkövetőnél fizetett. Ezek közül nyolc esetben a pénztáros elkövető a pénztárszalagra helyezett áruk vonalkódjának csak egy töredékét olvasta be. Ekként a másik két elkövetőnek a vásárlás során csak minimális összeget kellett fizetnie. Volt olyan, amikor 27.000 forint helyett csak 3 ezer forintot kellett fizetniük, de olyan alkalom is adódott, amikor több mint százezer forint lett volna a végösszeg, de alig 5 ezer forint szerepelt a blokkon.

 

 

Az anya és lánya összesen közel ötszázötvenezer forintnyi terméket szerzett így meg egy hónap alatt fizetés nélkül.

A pénztáros emellett még két további vásárlónál is közreműködött hasonló módon, így ő összesen mintegy hétszázezer forintnyi árucikk ellopásában vett részt.

A Szigetszentmiklósi Járási Ügyészség az ügyben üzletszerűen elkövetett lopás miatt emelt vádat az elkövetőkkel szemben.

(Pest Vármegyei Főügyészség)