Brutális erőszak Dunaharasztin

//Berényi Attila
ketszer-szurt01_policehu_20221202

kép: police.hu

A Pest megyei vizsgálók vádemelést javasolnak egy 37 éves férfi ellen, aki élettársa lábába döfte kését, majd segítségnyújtás nélkül, magára hagyta. A nő életét már nem lehetett megmenteni.

A nyomozás adatai szerint hónapokon át, rendszeresen bántalmazta élettársát B. László, áll a police.hu oldalon megjelent közleményben. A dunaharaszti házban szinte mindennaposak voltak a hangos szóváltások, nem egyszer nem kétszer fajultak vitáik tettlegességig. Az asszony félt a férfitől, nem merte elhagyni.

2021. december 2-án sem történt ez másként, amikor a a nő szúrt sérülést szenvedett. Az áldozat erősen vérzett, a férfi magára hagyta, elment otthonról és csak később tért vissza. A nő utolsó erejével barátnőjét hívta, aki azonnal segítségért telefonált, azonban a kiérkező mentők már nem tudták megmenteni a fiatalasszony életét.

kép: police.hu

Az igazságügyi orvosszakértő véleménye szerint a nő halála a bal combját ért szúrt sérülés okozta vérvesztéses sokk miatt következett be, az időben érkező, szakszerű segítség nagyeséllyel megmenthette volna az életét. A gyanúsítottat a rendőrök elfogták, kihallgatásán vallomást nem kívánt tenni és kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni.

A Pest megyei vizsgálók befejezték az élet ellenes ügy nyomozását, az azóta is letartóztatásban lévő B. László ellen kapcsolati erőszak, valamint halált okozó segítségnyújtás elmulasztása bűntette miatt javasolnak most vádemelést.

(police.hu)