Agyba-főbe verte idős édesapját a dunaharaszti férfi

//Berényi Attila
Képünk illusztráció. forrás: freepik
A Pest megyei rendőrök befejezték annak a 39 éves dunaharaszti férfinak az ügyét, aki a gyanú szerint szóváltást követően agyba-főbe verte édesapját. Az idős férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A dunaharaszti járőrök 2021. április 7-én késő délután indultak meg egy férfi segélykérésére, aki azt látta, a szomszéd udvaron, a földön fekvő idős férfit a fia agyba-főve üti, és közben azt kiabálja:

”Állj fel! Állj fel! Megöllek!”

– áll a police.hu oldalon közölt jelentésben.   A helyszínre 8 perc alatt kiérkező rendőrök a támadót elfogták, az apához mentőt hívtak. Az áldozat elmondta: fia aznap délután érkezett haza a vásárlásból, jelentősebb italozását szóváltás követte. Az indulat hevében fia megütötte, amitől ő földre zuhant. Gyermeke tovább bántalmazta, többször belerúgott, fejét ököllel verte, sőt úgy rémlett neki, valamilyen eszközzel is bántotta, miközben ő a földön fekve próbálta védeni magát. A vérző fejű, sebesült időst mentő vitte kórházba.

A helyszínen megbilincselt O. János a neki intézett kérdésekre nem tudott válaszolni. Látszott, hogy részeg.

Az ügyben kirendelt igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az áldozat sérülései 8 napon túl gyógyulók voltak. A bántalmazások következtében az idősnek koponyaűri vérzése alakult ki, mely közvetett életveszélyes állapot kialakulását eredményezte.

O. János a kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, de a cselekmény elkövetését nem ismerte el. Vallomásában annyit mondott, hogy édesapjával csak szóváltásba keveredett, de bántalmazásra nem emlékezett. Védekezésében elmondta, hogy ha tényleg bántotta az apját, akkor az sajnálja, de nem akarta.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya az azóta is letartóztatásban lévő, 39. éves O. Jánossal szemben az életveszélyt okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást befejezte, az ügy iratait átadta az ügyészségnek.

(police.hu)