Most az autósoknak osztanak Mikuláscsomagokat Harasztin

//Tóth Gábor
Mikuláscsomag Dunaharasztin, 2021. decemberében. fotó: dho
Miután a nagyszakállú a gyerekeknek kihordta meglepetéseket, most az autósokon van a sor. Nyilván ők nem fognak annyira örülni, de még mindig csak kellemes és udvarias meglepetés vár rájuk Dunaharasztin.

Még ez év elején vezette be az Önkormányzat a városban a korlátozott parkolási övezeteket. Dunaharaszti egyes területein maximum 2 órát állhat az autó, azt is úgy, hogy a parkolás megkezdésének időpontját egy tárcsás órán jelezni kell a szélvédő mögött. A parkolás egyébként továbbra is díjtalan és a korlátozás 08.00 és 14.00 óra között van érvényben. Erről itt és itt írtunk korábban.

Azonban sokan feledkeznek el erről a szabályról és vagy nem teszik ki az órát, vagy tovább parkolnak a területen. A Városi Rendészet munkatársai most már az érintettek autóira „Mikuláscsomagot” tesznek. Ám ebben még nem büntetés lapul, hanem egy udvarias hangú figyelmeztetés és egy ajándék óratárcsa! Ebben felhívják az érintett figyelmét a vonatkozó önkormányzati rendeletre és annak részleteire.

A dunaharaszti „Mikuláscsomag” tartalma 2021. decemberében – (a slusszkulcs természetesen NEM tartozik a csomaghoz!). fotó: dho

Úgy tudjuk, hogy ez az időszak már valóban a türelmi idő végét jelenti és jövő év elejétől már más tartalmú „Mikuláscsomagok” kerülnek majd a szabályszegők autóira.

A dunaharaszti „Mikuláscsomagba” tett figyelmeztetés szövege 2021. decemberében. fotó: dho

Büntetést már most is kiszabnak a Városi Rendészet közterületfelügyelői, de csak azokban az esetekben, ha valaki tiltott helyen parkol, például elzárva a buszöblöt, vagy zöld területet használva.

(dho)