Baleset az M0-on, Dunaharaszti térségében

//Berényi Attila
kép: freepik / dho
Ma egyébként sem volt egyszerű közlekedni az M0-on, ám a reggeli torlódás után napközben is történt egy baleset.

Ráfutásos balesetet szenvedett több nyerges vontató az M0-s autóút 22-es kilométerszelvényénél, Dunaharaszti térségében, az M7-es autópálya felé vezető oldalon. A fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket. A balesethez a társhatóságok is kiérkeztek, a torlódás jelentős az érintett útszakaszon, olvasható a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírében.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé, a kis Duna-hídnál  három  kamion ütközött össze. A 22-es km-nél a külső és a középső sávot is lezárták, így a járművek csak a belső sávot használhatják. Egyre nagyobb a torlódás, a sor vége az M5-ös autópályánál van. A menetidő növekedés több mint egy óra, ezért aki teheti válasszon más útvonalat. A baleset miatt alakult ki torlódás az M51-esautóúton is az M1-es autópálya irányába, illetve az 51-es főúton Dunaharasztinál.

Közben az M0-s autóút keleti szektorában, a Megyeri-híd irányába a 49-es és az 52-es km között a belső korlátot javítják. Mozgó terelés mellett a belső sávot zárják le. A munkaterület mögött torlódásra kell készülni.

(PMKI, utiform)