Kamerarendszer növeli Dunaharaszti biztonságát – itt vannak a helyszínek

//Berényi Attila
terfigyelo-kamerak-dunaharaszti_dho_20210505

Térfigyelő kamerák Dunaharasztin a Temető utca és a Baktay Ervin utca kereszteződésében. fotó: dho

Egy település közbiztonságának szavatolásához sok fejlesztés kell, ilyen például a kamerarendszer, amely Dunaharasztin is üzemel.

A sokak által csak „Nagy testvérként” emlegetett rendszerek feladata, hogy a települések legfontosabb pontjait figyeljék meg, ha pedig szükséges, akkor adatot szolgáltassanak az ott történt eseményekről, azok körülményeiről.

Február 22-i keltezésű az a polgármesteri határozat, amely értelmében Dunaharasztin a lista szerint 74 kamerából álló rendszer működik. A hálózat hivatalos neve: „közterület-felügyeleti képfelvevő”, célja a közbiztonság növelése és a bűnmegelőzés. A határozat szerint:

„A képfelvevők elhelyezéséről, valamint a képfelvevővel megfigyelt közterületek kijelöléséről a felügyelet előterjesztésére a Képviselő-testület dönt, erről egyidejűleg tájékoztatja a rendőrséget, valamint ezeket az adatokat az önkormányzat honlapján közzéteszi.”

A fent említett rendelet ide kattintva érhető el a város hivatalos honlapján. E szerint a „képfelvevőt” a Városi Rendészet (közterület felügyelet) üzemelteti és kezeli. Ennek célja, hogy a rendőrség, a városi rendészet és a polgárőrség információhoz jusson a közterületekről és ha kell azonnal intézkedhessen, vagy intézkedést kezdeményezzen.

Információink szerint a jelenlegi rendszer további bővítését tervezi az önkormányzat, azaz újabb kamerákat állítanak majd hadrendbe.

Alább, a határozat alapján közöljük a kamerák pontos elhelyezkedést, és az általuk megfigyelt területet. A kamerák képét feldolgozó monitorok és rendszerek a Rendészet új irodáiban kaptak helyet, erről itt írtunk korábban.

A táblázat a képre kattintva nagyítható!

Adatok forrása: Dunaharaszti Város Önkormányzata, grafika: dho
(dunaharaszti.hu)