Sportsziget: nem büntetnek, figyelmeztetnek!

//Berényi Attila
sportsziget_atalakitas2_dho_20210410

A képen balra a parkolóként már nem használható terület a holtág előtt, vele szemben az új parkoló. fotó: dho

Az önkormányzat már egy ideje azon dolgozik, hogy a Sportszigeten még több zöldfelület legyen, az oda látogatók pedig még nagyobb biztonságban sétálhassanak. A szabályszegő autósok azonban figyelmeztetésre számíthatnak.

Egy, a közösségi médiában frissen elterjedt infó szerint vaskos pénzbírságra büntethetik azt, aki a zöldterületre parkol Dunaharaszti védett övezetében, a Sportszigeten.

Megkeresésünkre a Városi Rendészet közölte, a jogszabályok maximum 50.000 Ft bírság kiszabását engednék meg, feljelentés esetén. Ám a szervezetnek és a városvezetésnek nem a büntetés a célja, hanem a szabályok betartatása. Így a rossz helyre parkolókat figyelmeztetik! A szabályokat egymás és a zöldfelületek megóvása érdekében kell betartani.

Megújuló sétaút a parkoló után. fotó: dho

Az autókat lerakni bőségesen van hely a területen, hiszen egy frissen kialakított parkoló vár a kocsikra a HÉV lejáró mellett. A korábban illegálisan, a szökőkútnál és a holtágnál parkolóként használt területeket most újra füvesítik, fák, bokrok kerülnek ide, később újabb padokkal is megörvendeztetik a pihenőket. Erről itt írtunk korábban.

Információink szerint a szigeten a közeljövőben némi forgalmi rend változás is várható. A cél továbbra is az, hogy az ott a szabad idejüket töltők nagyobb biztonságban legyenek, különös tekintettel a gyerekekre.

A szökőkút és környéke. fotó: dho
(dho)