Nyilatkozott a dunaharaszti házában veszélyes állatokat tartó férfi

//Tóth Gábor
veszelyes-allatok-dunaharaszti-megszolalt_policehu_youtube_20201202

forrás: YouTube / police.hu (cikk végén)

A szigetszentmiklósi rendőrök még 2020. november 25-én vonultak ki egy családi házhoz, Dunaharasztin. Drogot kerestek, de emellett a police.hu beszámolója szerint találtak kígyót, aligátorteknőst és egy krokodilt is. A ház tulajdonosa a Blikknek nyilatkozott.

A veszélyes állatok egyébként úgy éltek a házban, hogy közben az ingatlanban ott laktak a férfi gyermekei is. Az esetről itt írtunk korábban.

Az egyik szomszéd a Blikknek azt mondta, hogy:

„Három rendőrautó is állt a ház előtt. Alig egy éve költözött ide a család, s bizony, az előző tulaj gondosan ápolt kertje hamar tönkrement”

Az ügyben gyanúsítottként hallgatták ki a ház 41 éves lakóját. A férfi a lapnak azt mondta:

„Vannak halaim, leguánok, gőték, kóbor kutyákat is befogadtam. Mezőőrvizsgám van, évek óta állatbefogóként dolgozom. Beismertem, hogy pár állatfajtát korábban szereztem be otthonra, mint hogy arra a szükséges végzettségem és engedélyem meglett volna”

Állítása szerint a kajmán már egy jó fél éve van nála, és olyan magasra tette a terráriumát, hogy a gyerekek ne tudjanak belenyúlni. Állítása szerint nem veszélyeztetett senkit. Azt mondja, hogy a házban talált viperát egy ismerőse vitte hozzá, mert külföldre kellett utaznia, és nem tudta kire hagyni.

A férfi állítja motorbalesetet szenvedett korábban, fájdalomcsillapítónak használt drogot, állítja a Blikk.

A rendőrség korábban, a helyszínen készített videója.

(Blikk)