Régi táncok, új cipőben

//Tóth Gábor
haraszti-fiatal-svabok-palyazat_forras_fb_HFSE_20201121

fotók: Szabó Petra, Szikora Georgina

A Haraszti Sváb Fiatalok Egyesülete is sok munkával igyekszik őrizni a nemzetiség hagyományait, most ehhez segítséget is kaptak.

Mivel a csoport fellépései a járványhelyzet miatt nagyrészt elmaradtak, így a felszerelések megújítására fordítottak nagyobb energiát. A Német Szövetségi Köztársaság Belügyminisztériumának támogatásával 5 pár új csizmával és 10 pár cipővel bővült az egyesület ruhatára, áll a szervezet közösségi oldalán megjelent közleményben. A pályázat lebonyolításában segítséget nyújtott a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata, a Dunaharaszti Német Nemzetiségi Önkormányzata és a Heimatland Harast Hagyományőrző Alapítvány.

Egy másik projektben, a Csoóri Sándor Alaptól elnyert összegből a Kleine Rosinen gyermekcsoport ruházták fel, és az az ifjúsági csapat ruhatárát egészítették ki.

Ugyancsak a Német Belügyminisztérium támogatásával sikerült a Haraster Dorfmusik Fúvószenekar számára 2 baritonkürtöt vásárolni, illetve a Csoóri Sándor Alap népzenei pályázata keretében 2 szárnykürt és egy kisdob is a haraszti fiatalok hagyományőrzését szolgálja már.

Facebook

null

(Haraszti Sváb Fiatalok Egyesülete / Facebook)