Aluljárólezárás: tilos kikerülni a lezárást jelző úttorlaszt

//Tóth Gábor
"Nekem senki ne mondja meg, hogy merre mehetek!", fotó: dho
Már jó pár napja van lezárva a Némedi úti aluljáró. Ám néhányan szándékosan kikerülik autóval a lezárt területet jelző úttorlaszokat. Ezt TILOS megtenni.

Az aluljáró már nem használható sem autóval, sem pedig gyalogosan. A Némedi út közel eső része és a Táncsics Mihály utca torkolata is le van zárva. Ez biztosítja a nehézmunkagépek közlekedését ezen a területen.

Ám vannak olyanok, akik csak azért sem használják a kerülőutat, hanem átszenvedik magukat és autójukat a lezárást jelző úttorlaszok mellett. Hétfőn (2024.01.22.) délelőtt, negyedóra alatt több autót is láttunk, amint egyszerűen kikerüli a lezárást. Fogadjuk el, hogy jelenleg ezt a rövid útszakaszt nem lehet használni, és pár száz méteres kerülővel biztonságosan eljut mindenki a céljához.

Közben javában épül az a gyalogos átjáró, amelyet végül az önkormányzat készít el a kivitelező helyett, mert az határidőre ezt a feladatot nem tudta teljesíteni. A lépcsőt már kiszintezték, fenn időjárás független járófelület készült. Bár az is tagadhatatlan, hogy az itt keresztben áthaladó munkagépek néha felhordják a sarat. A kismamák, idősek és biciklisek közlekedését egy kényelmes rámpa segíti majd, amelynek térkövezése jelenleg is tart.

(dho)