Élénk volt az ingatlanpiac tavaly Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció. forrás: freepik / jcomp
Újraéledt a lakóingatlan piac januárban a decemberi kevésbé aktív időszak után, területenként eltérő mértékben - közölte az OTP Ingatlanpont hálózatának adatai alapján az MTI.

A közleményben emlékeztetnek arra, hogy 2021-ben számos körülmény formálta a lakóingatlanok piacát, az otthonteremtést célzó állami támogatásoknak, a koronavírus vártnál enyhébb hatásának és a kifejezetten jól teljesítő hitelpiacnak köszönhetően az előzetes várakozásokat túlszárnyalva nemcsak a forgalom, hanem az árak is tovább nőttek.

Hangsúlyozták, az utolsó negyedévben a Zöld Otthon Program indulása adott további lökést az újépítésű ingatlanoknak, és bár a piac egészére hivatalos statisztikák még nem érhetőek el, az OTP Ingatlanpont adatai alapján 2021 egyértelműen sikeres évnek nevezhető, a lakáspiac lendülete 2022 első heteiben sem tört meg.

Felhívták a figyelmet arra, hogy a budapesti régió minden korábbi rekordja megdőlt 2021-ben. Tavaly a legaktívabb területek között volt a XI., XIII., XIV. és VIII. kerület, illetve Budapest déli agglomerációja, Érdtől és Szigetszentmiklóstól kezdve Dunaharasztin, valamint Ráckevén át egészen Dömsödig.

Az OTP Ingatlanpont tapasztalatai szerint tavaly a fővárosban megnőtt a kereslet a nagyértékű nem lakóingatlanok – ipari területek, kereskedelmi és vendéglátó egységek, telkek – iránt, és a bérleti piac is jelentősen erősödött.

Az OTP Ingatlanpont ingatlanközvetítő hálózat az OTP Csoport tagja. Országszerte több mint 70 irodában, csaknem 800 szakember segíti az ingatlanok értékesítését.

(MTI)