Kezdődik az egyéni gazdaságok összeírása Dunaharasztin is

//Tóth Gábor
gazdasagokosszeirasa_freepik_svitkovskyi_211111

Képünk illusztráció. forrás: freepik / svitkovskyi

2021. november 21-én kezdi meg a Központi Statisztikai Hivatal az egyéni gazdálkodók összeírását. A munka az ország 354 településén, mintegy 21 ezer egyéni gazdaságot érint.

A folyamat egészen december 15-ig tart majd, derül ki a Dunaharaszti hivatalos oldalán megjelent felhívásból. Azért szervezi meg a Statisztikai Hivatal az adatgyűjtést, hogy a hazai és a nemzetközi vezetők, illetve a gazdálkodók a döntéseikhez pontos számokkal rendelkezzenek, valamint hazánk így teljesíti az Európai Unió felé adatszolgáltatási kötelezettségét, írja a KSH.

Az adatszolgáltatás elsősorban a növénytermesztésre, agrotechnikára, az állattenyésztésre, a mezőgazdasági tevékenységet végző munkaerőre, a beruházásokra és a termeléssel kapcsolatos ráfordításokra terjed ki. Az válaszadás a kijelölt adatszolgáltatók számára kötelező.

forrás: dunaharaszti.hu

A kérdőívet két módon is kitölthetik az érintettek. Az összeírás november 15. és 25. között online, a www.maja.ksh.hu oldalon keresztül zajlik. A járványhelyzet miatt ez a módszer az elsődleges. A KSH valamennyi érintett részére november 15-ig elektronikus vagy postai levélben megküldi a belépéshez szükséges kódot. Akik online válaszolnak még egy nyereményjátékban is részt vehetnek.

November 26. és december 15. között pedig fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel mindazokat, akik nem kívántak élni az önkitöltés lehetőségével, és elektronikusan végzik el a kérdőív kitöltését.

(dunaharaszti.hu, KSH)