Ismét változás a H6-os HÉV közlekedésében

//Berényi Attila
hev-h6-hetvege-freepik-dho_20200625

Képünk illusztráció, forrás: freepik / dho

Pályafelújítás és karbantartás miatt 2021. május 8-ától 21-éig több ütemben változik a H6-os HÉV közlekedése, most hétvégén is ezzel kell számolni, és egy másik szakaszon jövő hét elején fognak dolgozni.

A MÁV-HÉV közleménye szerint május 8-án és 9-én (szombaton és vasárnap) a H6-os megosztott útvonalon, a Közvágóhíd és Dunaharaszti külső, illetve Szigetszentmiklós-Gyártelep és Ráckeve között jár. A kimaradó szakaszon a H6-os pótlóbusszal lehet utazni, amely Dunaharaszti külsőtől Szigetszentmiklósig közlekedik. A Szigetszentmiklós és Ráckeve közötti utazáshoz a pótlóbusz és a HÉV között Szigetszentmiklós-Gyártelepnél szükséges átszállni.

grafika: MÁV-HÉV

A pótlóbusz útvonala: Dunaharaszti külső H – Fő út – 510-es út – Taksony, Fő út – 510-es út – Taksony vezér híd – Szigethalom, Mű út – Szigetszentmiklós, Apor Vilmos utca – Viola utca – Mű út – Gyári út – Szilágyi Lajos utca – Szigetszentmiklós H

A hétvége után egy másik szakaszon dolgoznak majd. Május 10-étől 21-éig a HÉV-szerelvények Szigetszentmiklósnál, a József Attila-telepnél és Szigetszentmiklós alsónál a Közvágóhíd irányú peronok mellett állnak meg mindkét irányban. Egyes vonatok csak Szigetszentmiklósig közlekednek, melyek a Ráckeve irányú peron mellett állnak meg.

grafika: MÁV-HÉV

További részleteket a MÁV-HÉV oldalán talál, ide kattintva.