A Magyar Mentőmotor Alapítványt támogatja a dunaharaszti cég

//Berényi Attila
adomany_ledvance-sonepar_motoros-mentok1_dho_20210209

A LEDVANCE Kft. támogatását a Magyar Mentőmotor Alapítvány kapta, fotó: dho

Évről évre egy-egy civil szervezetet támogat adományával a LEDVANCE Kft. együttműködésben a Sonepar Kft-vel. Idén egy az egészségügy területén működő alapítvány kapta az egymillió forintos összeget.

A támogatást egy értékesítési verseny előzte meg. A LEDVANCE a világ élvonalába tartozó gyártó a professzionális fényforrások, azaz LED és egyéb intelligens világítási eszközök terén. A Sonepar csoport egy családi tulajdonban lévő francia nemzetközi vállalat, amely ezeket a termékeket is forgalmazza. Dunaharasztin logisztikai központot működtet a társaság. Mivel a Sonepar elérte a számára kitűzött forgalmazási értéket, így  a LEDVANCE 1 millió forinttal támogatja a Sonepar által kiválasztott alapítványt, hangzott el a témában tartott sajtótájékoztatón. Ez már hagyomány a két cég kapcsolatában.

Ebben az esztendőben a Magyar Mentőmotor Alapítvány lett a kedvezményezett. Az alapítvány országosan is támogatja a mentőmotorosok munkáját, közben a COVID19 helyzet is plusz terheket rótt rájuk, emelte ki Ágner János a Sonepar Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Szegszárdi Zoltán, a LEDVANCE Kft. cégvezetője szerint ebben az évben is jó helyre került a támogatás.

A Sonepar Kft. és a LEDVANCE Kft. támogatását a Magyar Mentőmotor Alapítvány kapta, fotó: dho

Varsányi Zoltán, az Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a mentési feladataik mellett kivették a részüket a mintavételezésben, a minták szállításában. A pénzt lesz mire költeni, hiszen a mentőmotorok felszerelése, és az eszközök szinten tartása nem egyszerű, és nem olcsó feladat. Ugyanis a gyorsan és rendkívül mozgékonyan működő motorokhoz speciális, kis helyet foglaló, így nem olcsó egészségügyi felszerelések kellenek. Azonban a segítségükkel életeket lehet menteni. Ezek beszerzéséhez pedig szükség van az anyagi segítségre.

Egy évvel ezelőtt egyébként a Rákóczi-Liget Gyermekei Alapítvány kapott támogatást a dunaharasztin működő cégtől. Az erről írt cikkünket itt olvashatja el.

(dho)