Apró kimaradások az áramszolgáltatásban Dunaharasztin

//Tóth Gábor
Képünk illusztráció! forrás: freepik / ha4ipuri
Sok olvasónk jelezte, hogy bár mindössze pár másodperces kimaradásokról van szó, de egyre többször van zavar az áramszolgáltatásban. Az apró bosszúság nagyobb gondot is okoz sokaknál, és nem példa nélküli.

Az elmúlt hónapokban egyre többször tapasztalhatták azt a Dunaharasztin élők, hogy egy-két másodpercre, vagy néha még ennyi időre sem, egyszerűen kimarad a szolgáltatás. Van, aki feszültség ingadozásról számolt be.

Elsőre csak kis kellemetlenségnek tűnik a dolog, és morog az ember, amíg visszaállítja hazaérve a digitális órákat. Ám a háztartási gépek egy része károsodhat, ha rendszeresen ilyen hatás éri.

Sokan dolgoznak a járványhelyzetben home office rendszerben. A mini áramszünet éppen elég ahhoz, hogy a számítógépen folyamatban lévő munka semmivé váljon. De természetesen ilyenkor az internet szolgáltatás is leáll, és jó pár percbe telik mire újra indul. Egy-egy ilyen probléma az online oktatásban résztvevők életét is megkeseríti.

2020-ban hasonló esetek miatt Halásztelek, Szigethalom, Szigetszentmiklós és Tököl vezetése fogott össze és nyomást gyakoroltak az Elmű vezetésére, hogy oldják meg a hálózati áramkimaradások ügyétt. Akkor helyszíni bejárást tartottak a szolgáltatóval. Boross Norbert a 24.hu-nak azt mondta, hogy a leggyakrabban benövő faágak okozzák a rövid idejű megszakadásos hibákat, és ezeket kell eltüntetni.

Szerkesztőségünk levélben kereste meg az Elmű sajtóosztályát, amelyben azt tudakoltuk, hogy milyen gyakoriak az ilyen hibajelenségek Dunaharasztin, és hogyan orvosolja ezeket a vállalat? Amint megkapjuk az Áramszolgáltató válaszát közöljük!

(dho, 24.hu)