Fejlesztési támogatásból bővít a dunaharaszti cég

//Tóth Gábor
papir-dobozok-reklam-doboz-haraszti_freepik_20201103

Képünk illusztráció, forrás: freepik

A városunkban működő vállalkozások is keményen megérzik a koronavírus okozta válság hatásait. A legtöbb igyekszik előre menekülni, azaz fejleszteni, például állami segítséggel.

Ezt a stratégiát követi a már országosan a papírtdoboz gyártásban meghatározó társaság, amely Dunaharasztin üzemel. A Box Print Kft. 70,7 millió forint úgynevezett fejlesztési támogatást kapott, amelynek segítségével új dobozragasztó gépeket vesznek, áll a cég szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményében.

A koronavírus okozta nehézségek ellensúlyozására létrehozott VEKOP pályázati program eszközbeszerzésekre nyújt támogatást. A 30%-os önerő mellett megvalósuló beruházással nagyobb méretű dobozokat tudnak majd ragasztani, készíteni a külföldre is dolgozó dunaharaszti üzemben.

A koronavírus első hulláma alatt 25%-os visszaesést tapasztaltak a Box Print Kft.-nél, ahol mindent megtettek, hogy egyetlen munkatársat se kelljen elbocsátaniuk a közel százfős csapatból. Az elmaradt megrendelésekre fejlesztéssel, termékinnovációkkal reagált a vállalat, valamint több pályázaton is részt vett. Ennek egyik eredménye az a támogatás, amellyel teljesebbé válik a nyomda és csomagolóipari vállalat szolgáltatási portfóliója. A gyártási technológiát modernizáló eszközberuházás egy éven belül zárul.

„A várható éves csökkenés nem befolyásolja a társaság külföldi terveit, továbbra is az exportpiaci terjeszkedésre fókuszálunk” – mondta Fazekas Attila, a tavaly 2,28 milliárd forintos árbevételt elérő cég ügyvezető igazgatója.

A társaság már tavasszal, még a járvány előtt is jelentős fejlesztést hajtott végre. Erről itt írtunk korábban.