A HÉV-hez szükséges P+R parkolók fejlesztéséről egyeztetett Dunaharaszti polgármestere

//Berényi Attila
h6-megujulas-egyeztetes_korabbi_dho_20201022

H6-os HÉV, Dunaharaszti szakaszán, fotó: dho

Már HÉV fejlesztéséről szóló nagyszabású projekt tervezési fázisában szeretné megerősíteni pozícióját Dunaharaszti. A legfontosabb városi cél a P+R parkolók létesítése lenne.

A HÉV állomás közelébe tervezett P+R parkolók ügyében ajánlotta fel a város segítségét dr. Szalay László azon a megbeszélésen, amelyen Vitézy Dáviddal, a Budapesti Fejlesztési Központ vezérigazgatójával és munkatársaival, valamint Pánczél Károly országgyűlési képviselővel tekintették át a tervezetet, derül ki a polgármester közösségi oldalán megjelent közleményből.

Még szeptember végén alakult meg a HÉV fejlesztésekről is egyeztető Projekt Tanácsadó Bizottság. Ennek tagja Dunaharaszti vezetése is. Erről itt írtunk korábban. A szervezet alakuló ülésén hangzott el, hogy 2022. második negyedévében indul el a városunkat is érintő H6-os HÉV vonal korszerűsítése és Kálvin térig való meghosszabbítása. A Csepeli Hévvel összekötve ez lesz az 5-ös metró. Mindez azzal is jár majd, hogy a remények szerint egyre többen használjak majd a fővárosban ingázók közül a közösségi közlekedést, konkrétan a HÉV-et. Így a környékbeli településeken élők kocsival eljönnek például Dunaharasztiig, és innen már a tömegközlekedési eszközt használva folytatják útjukat Budapest felé. Ezért a városnak nagy szüksége lesz, sőt van is már a P+R parkolók kialakítására. Jelenleg is sok autó parkol a HÉV megállók környékén, de a hely nagyon kevés.

Az agglomerációs P+R parkolók fejlesztésről már kormányhatározat is született, amelyről itt olvashat.

A P+R parkolók létesítését Dunaharaszti polgármestere kulcsfontosságúnak minősítette.

(dr. Szalay László/facebook)