Minden gazdát felkeres a KSH

//Tóth Gábor
mezogazdasag_adatszolg_freepik_standret_20200918

Képünk illusztráció, forrás: freepik / standret

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) teljes körű mezőgazdasági összeírást hajt végre „Agrárcenzus, 2020” elnevezéssel.

A felvétel célja, hogy nyomon kövesse a mezőgazdaság szerkezetében bekövetkezett változásokat, illetve pontos és hiteles adatokkal szolgáljon a hazai gazdaságirányítás, az EU és a gazdálkodók részére, amelyhez az adatszolgáltatók nagyban hozzájárulnak részvételükkel és a pontos adatszolgáltatással. A KSH által közölt információk szerint ez a folyamat Dunaharasztiban 307 gazdát érint.

A kialakult járványügyi veszélyhelyzetre való tekintettel, az adatszolgáltatóink és munkatársaink egészségének védelmét szem előtt tartva a Központi Statisztikai Hivatal összeírásait találkozásmentes csatornákra vezeti át, áll a szervezet tájékoztatójában.

A korábbi tervektől eltérően, az online kitöltés idejét június 5. és június 30., az adatfelvétel összeírási feladatait szeptember 19. és november 22. közötti időszakokra módosították. Ez annyit jelent, hogy az összeírás első szakasza már lezárult. Azokat, akiknek nem volt lehetőségük, vagy nem éltek a lehetőséggel, összeírók fogják felkeresni szeptember 19. és november 22. között.

Az adatfelvételre kijelöltek számára kötelező az adatszolgáltatás. Egyébként az egész folyamat célja az, hogy a mezőgazdaságban bekövetkezett változásokról valós képet kapjon az ország. A legutóbbi Agrárcenzus 2016-ban volt.

Ha Ön a mostani körben az adatszolgáltatásra kijelöltek között van, és kérdése van, akkor a KSH munkatársainak elérhetőségét ide kattintva találja meg.

(Központi Statisztikai Hivatal)